Hotstamping

Hot stamping is reliëfdruk met een metallic afwerking, een effect dat bereikt wordt door aanbrenging van een folielaag tussen de reliëfstempel en het te decoreren oppervlak.

Debossing

Bij debossing wordt een verlaagd in het materiaal liggend beeld gevormd door kleurstof aan te brengen op een met hitte ingedrukt gebied.

Sublimatie

Geschikt voor polyesterstoffen (minimaal 60% polyester) en producten met een polymeer coating, alleen geschikt voor witte producten

Doming

Doming is een techniek waarbij een 3D-versie van het drukbeeld – een logo, bijvoorbeeld – wordt gemaakt door middel van een halfronde vorm (een ‘dome’ oftewel koepel) onder de opdruk. Een vulling van epoxyhars zorgt ervoor dat de koepelvormige verhoging met daarop de opdruk vormvast uithardt.

Laser Gravering

Lasergraveren gebeurt met een laserstraal die de decoratie met grote precisie in een oppervlak etst.

Screenprint

Screen printing of zeefdruk is een techniek waarbij het drukbeeld op een fijnmazig gaas wordt gezet waarop de niet-drukkende gedeelten zijn bedekt met een ondoorlatende stof. De inkt wordt door het gaas geperst, met heldere, scherpe beelden als resultaat.

Borduring

Bij borduren wordt stof gedecoreerd door in een patroon gestikte draden.

Transfer

Perfect voor logo’s met veel kleuren, voordelige oplossing voor meerkleurendruk van kleinere hoeveelheden

Screenround

Screenround is gebaseerd op dezelfde methode als zeefdruk, alleen wordt het product hier gedraaid tijdens het drukproces, waardoor de techniek ook geschikt is voor gebogen oppervlakken.

Digitaal Printing

Digitaal drukken is vergelijkbaar met het inkjet-procédé. Het drukbeeld wordt gevormd door minuscule inktdruppeltjes die op het product worden gespoten en onder bestraling met UV-licht onmiddellijk drogen.

Tamponprint

Tampondruk is een indirect offset-drukproces waarbij het drukbeeld wordt gevormd door inkt die via een siliconenkussen van een gegraveerde metalen plaat wordt overgebracht op het product.